Bert Bonder, Bonder, Ubbena

Bert Bonder, Bonder, Ubbena

Het bedrijf van Bert Bonder is een veehouderij dat is gevestigd in Ubbena. Bert heeft 90 melkkoeien, 50 ha grasland en 20 ha maisland. In 1999 was het bedrijf nog in maatschap, samen met zijn vader. Hij is nog altijd erg betrokken bij het bedrijf en is hier dan ook dagelijks te zien. Het bedrijf is in totaal 12 jaar een Maatschap geweest. In december 2011 heeft Bert het bedrijf officieel overgenomen. Tijdens de overname heeft Sabanoord de familie Bonder begeleid. Bert beschrijft de begeleiding als: “Rustig, vakkundig en open”. Hij vervolgt: “De adviseurs van Sabanoord zijn heel vakkundig en leggen alles uit in een duidelijke en begrijpbare taal”.

Bert is zeer trots op zijn bedrijf omdat het goed draait. Zo vertelt hij dat vaak na een overname van een bedrijf er veel zaken geregeld moeten worden om alles te laten doorgaan zoals het was of zelfs beter. Wat het bedrijf van Bert Bonder onderscheid van alle andere veehouders is dat ze een praktisch en simpel beleid hebben en daardoor efficiënt werken. Ook zijn alle basis zaken bij het bedrijf goed geregeld, want: “Als de koe zich prettig voelt geeft ze ook meer melk”. Ook een optimistische instelling en af en toe tevreden zijn is belangrijk: ‘’Je moet een koe ook een koe laten’’. “Sabanoord is erg betrokken bij het bedrijf en ze weten waar ze over praten”.


Henk Balsters, Electroworld Assen & Eelde

Henk Balsters, Electroworld Assen & Eelde

Wij zijn erg blij met onze langdurige relatie. Sabanoord heeft ons als sparringpartner begeleid bij verschillende zaken zoals overnames. Ze nemen mij serieus en denken mee. Wat ik prettig vind is dat de adviseurs van Sabanoord een persoonlijke benadering hebben die er voor zorgt dat er direct en to-the-point gecommuniceerd wordt.
De benadering van de adviseurs is motiverend waarbij er eerlijk en open gesproken wordt over de bedrijfsvoering. Mijn ondernemerschap wordt hierdoor gestimuleerd. Sabanoord maakt op mij een positieve moderne indruk.


Aard Zantinge, Zantinge Bouwbedrijf

Aard Zantinge, Zantinge Bouwbedrijf

Zantinge Bouwbedrijf is een kleinschalig opererend bouwbedrijf dat zich met allround vakmanschap bezighoudt met diverse activiteiten in de bouwwereld. De werkzaamheden bestaan uit verbouw, aanbouwen, onderhoud en nieuwbouw van diverse gebouwen zoals woningen, boerderijen en bedrijfsgebouwen.
Zantinge Bouwbedrijf voert deze werkzaamheden uit met een vast team medewerkers en wordt hierbij ondersteund door diverse onderaannemers. Zantinge is een erkend leerbedrijf, aangesloten bij NVBU en Stichting Bouwgarant.


Over de samenwerking met Sabanoord komt het volgende naar voren: “We hebben voor elk onderdeel zoals salaris of belastingen een vast aanspreekpunt. Wat heel prettig is omdat Sabanoord precies weet wat de status is van de lopende zaken. De mensen bij Sabanoord zijn to-the-point en weten waar de behoefte van de ondernemer ligt."
Sabanoord helpt Zantinge met het in goede banen leiden van nieuwe plannen en ideeën dat het ondernemerschap van Zantinge mee brengt. “De adviseurs van Sabanoord kernmerken zich door het bieden van goed en vooral een eerlijk advies. Verder zien we Sabanoord als een partij met een mooi netwerk die ons ook nieuwe contacten brengt.”


Gebroeders Dussel, Maatschap Dussel, Peest

Gebroeders Dussel, Maatschap Dussel, Peest

De Maatschap Dussel is een prachtig familiebedrijf met 120 melkkoeien, 65 ha maïsland, 100 ha aardappelland, 40 ha grasland, 30 ha graan (15 zomertarwe, 15 gerst) en 35 ha suikerbietenland. Dussel bezit tevens 80 meststieren. In 1991 is de familie verhuisd naar Peest waar hun eerste loods werd gebouwd. Op de tweede locatie werd de aardappelschuur met woonhuis (’95), de stierenstal (‘99), werktuigen loods (’03), de koeienstal (’06) en tenslotte het tweede woonhuis gebouwd. Het bedrijf is een mix van akkerbouw en veeteelt. De broers zitten al jaren in maatschap en vangen elkaar op waar nodig. Er zijn op dit moment nieuwe bouwplannen. Hier wordt de Maatschap Dussel ook erg mee geholpen door Sabanoord zoals bijvoorbeeld bij belastingvoordelen. Maatschap Dussel is bij Sabanoord gekomen toen Geert bij Sabanoord is gaan werken. Het ging hierbij om het vertrouwen in de relatie en vooral omdat om de klik die bestaat tussen de adviseur en de ondernemers.

Het beeld dat Maatschap Dussel van Sabanoord heeft: “Het zijn echte praktijk mensen, ze weten waar ze het over hebben, snappen wat er zich afspeelt in het bedrijf en kijken niet alleen maar naar cijfers”. “Je hebt een vaste adviseur, die altijd met ons meedenkt”.