De Sabanoord App is beschikbaar voor iOS & Android.  

Screenshot 2017 06 14 14 37 59

  app store    play store

...

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • GLB-beleid/Gecombineerde opgave
  • Fosfaatreductieplan
  • Mest
  • Belangrijke data

 'De zelfstandigenaftrek is belangrijk voor zzp’ers voor noodzakelijke investeringen en reserveringen. Bovendien kunnen ondernemers geen aanspraak maken op zaken als ww. Zij lopen hogere risico’s.' Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op het pleidooi van de nieuwe FNV-voorzitter Han Busker om het mes te zetten in de fiscale voordelen voor zzp’ers. Busker wil zelfstandigen duurder maken dan een vast contract, stelt hij in een interview in het FD.

...

Door de stijgende levensverwachting gaat de AOW-leeftijd in 2022 met drie maanden omhoog. De verhoging geldt voor iedereen die na 1954 geboren is.

In 2012 is afgesproken dat de pensioenleeftijd automatisch omhoog gaat als de levensverwachting stijgt. Daarbij is de basisregel dat ouderen gemiddeld achttien jaar AOW ontvangen. Het ministerie van Sociale Zaken laat weten te wachten op het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat komt naar verwachting later maandag met een raming van de levensverwachting.

Meer dan 10 procent van de zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) heeft momenteel geen opdrachten en inkomen omdat de nieuwe wet DBA opdrachtgevers kopschuw heeft gemaakt om in zee te gaan met zelfstandige ondernemers. Dat stelt de Stichting ZZP Nederland.

“De uitvoering van de DBA, bedoeld om schijnconstructies tegen te gaan, werkt averechts, doordat nu juist de echte ondernemers worden beperkt,” aldus de stichting.

De gemiddelde agrarische grondprijs in Nederland is in het derde kwartaal van 2016 opnieuw licht gedaald (1%) tot 56.500 euro per hectare. Dat is nog wel boven de gemiddelde prijs over 2015 (55.200 euro per ha).
Dat melden het Kadaster en Wageningen Economic Research in hun derde kwartaalbericht van 2016 over de agrarische grondmarkt.

De gemiddelde prijs van bouwland is in het derde kwartaal van 2016 gestegen tot 67.600 euro per ha. Dat is bijna 2% hoger dan in het tweede kwartaal en 12% boven de gemiddelde prijs in 2015 van 60.600 euro per ha.

De prijs van

...

Voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland pleit voor een nieuwe fiscale faciliteit om particuliere investeringen in het mkb te stimuleren. “Met een budget van 50 miljoen zou via een vrijstelling in box 3 een vermogen van zo’n 4 miljard euro kunnen worden georganiseerd. Een enorme impuls voor het investeringspotentieel in het mkb.”

In de Miljoennota 2016 is opgenomen dat per 2017 50 miljoen euro wordt gereserveerd voor een faciliteit voor stimulering van start-ups en het midden- en kleinbedrijf. Daar heeft MKB-Nederland destijds met succes op

...

Van de 2.400 behandelde ingediende modelovereenkomsten, kon de Belastingdienst tot nu toe in 750 gevallen geen zekerheid verlenen dat de voorgelegde overeenkomst altijd tot werken buiten dienstbetrekking zal leiden. Dat laat staatssecretaris Wiebes weten in antwoord op Kamervragen over de Wet DBA.